Stilaan lonken naar eerste veldritten van Van Aert en Van der Poel: hoe begonnen ze vorig seizoen?

Stilaan lonken naar eerste veldritten van Van Aert en Van der Poel: hoe begonnen ze vorig seizoen?
Foto: © photonews

De eerste veldritten van Wout van Aert en Mathieu van der Poel komen stilaan dichterbij, want de decembermaand is in aantocht. Ook vorig seizoen begonnen deze kanjers eraan toen de andere veldrijders al meerdere maanden bezig waren. De moeite om eens te bekijken hoe het toen verliep.

Wout van Aert begon er in 2020 eind november al aan. De X20 Trofee in Kortrijk kreeg Van Aert aan de start. Hij kende daar al een paar sterke momenten en zeker op de lange stukken zette hij de rest al eens onder druk. Technisch was er wel nog ruimte voor verbetering.

In het laatste stuk van de wedstrijd was het beste er logischerwijs wat af bij Van Aert. Eerst reed Iserbyt weg en daarna Van der Haar. Van Aert kon wel naar een mooie derde plaats rijden. Meteen op het podium in zijn eerste cross: dat was een prima begin van het veldritseizoen van Van Aert.

Mathieu van der Poel begon vorig seizoen op 12 september in de Scheldecross in Antwerpen, een snelle cross die op zijn lijf geschreven is. Van der Poel kon er meteen al zijn tijdritcapaciteiten demonstreren. Eli Iserbyt bood nog enigszins tegen, maar Van der Poel hield aan de finish zes seconden op hem over en hoefde de rest al helemaal niet te vrezen: Het werd dus een kanonstart: meteen een overwinning voor Van der Poel. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

04/12/2021 Boom
05/12/2021 Antwerpen
11/12/2021 Essen
12/12/2021 Val di Sole
18/12/2021 Rucphen

Nieuwste reacties