Hyperambitieuze Pidcock droomt ervan ooit WK-triple te vervullen en heeft alles al op een rijtje voor 2022

Hyperambitieuze Pidcock droomt ervan ooit WK-triple te vervullen en heeft alles al op een rijtje voor 2022
Foto: © photonews

Tom Pidcock is opnieuw aan het veldrijden en ook de weg en de mountainbike laat hij niet los. Een WK winnen is één van de doelstellingen voor de olympisch kampioen. De Brit wil zich zelfs aan een grootse stunt wagen: drie WK's winnen in één jaar.

In een gesprek met VeloNews laat Tom Pidcock duidelijk blijken dat hij weet wat hij wil. Ook op de korte termijn. "Ik wil naar het WK veldrijden om te winnen. Ik wil volgend jaar enkele klassiekers winnen. De Giro is de grote ronde die ik wil rijden", verklapt hij.

FOCUS OP MOUNTAINBIKE IN DEEL 2 VAN 2022

Nadien zal de wegfiets bij momenten aan de kant moeten blijven voor de mountainbike. "In het tweede deel van het jaar wil ik focussen op de mountainbike en proberen om het WK mountainbike te winnen." Lukt hem dit eind volgend jaar allemaal, dan is hij eind 2022 wereldkampioen veldrijden en mountainbike.

Dat zou fenomenaal zijn, maar het kan nog altijd grootser. Pidcock droomt ervan om ooit een gooi te doen naar de wereldtitel in het veld, op de weg en op de mountainbike... In hetzelfde jaar! "Ik wil wereldkampioen worden in de drie disciplines in één jaar. Ik moet juist wachten tot er een jaar komt waarin alle parcoursen me liggen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

02/02/2022 Maldegem
05/02/2022 Kruibeke
06/02/2022 Lille
12/02/2022 Gavere
13/02/2022 Brussel

Nieuwste reacties