"Draag gewoon geen 'verkeerd' jasje": ex-crosser stelt zich vragen bij start, Fahringer gaat nog stapje verder

"Draag gewoon geen 'verkeerd' jasje": ex-crosser stelt zich vragen bij start, Fahringer gaat nog stapje verder
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wie goed oplet bij de start van een veldrit, kan al eens iets vreemd vaststellen. Rebecca Fahringer en ex-crosser Jens Dekker zijn alvast mee. Dekker kaartte op sociale media aan dat de renners bij de mannen niet achter de lijn stonden bij de start in Maldegem.

Dekker deelde op zijn Twitteraccount een beeld van Eurosport van de start in Maldegem, waarop duidelijk te zien is dat bijna alle renners op de eerste rij voorbij de lijn staan. "Dit zou toch een valse start moeten zijn? Ik snap dat je een paar centimeter pikt, maar dit is meer dan een half wiel. Ze zouden moeten afdwingen dat renners op de streep starten, voor het helemaal uit de hand loopt."

Een aantal mensen uit de veldritwereld reageerden, zoals de Amerikaanse veldrijdster Rebecca Fahringer. "Ze staan zelfs letterlijk valse starten toe. Draag gewoon geen 'verkeerd' jasje als je aan de start staat", insueert ze dat sommige ploegen of landen minder snel gestraft worden dan anderen.

Geert Wellens vindt het dan weer niet zo'n probleem dat renners al met hun voorwiel voorbij de streep staan aan de start. "Dan moet de rest maar meeschuiven. Bij de start geldt maar één wet, die van de sterkste. Niet op zeuren, gewoon andere dingen die wel belangrijk zijn aankaarten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties