Alpecin-Fenix krijgt automatische uitnodiging voor de Tour, onder meer ploeg van Sagan heeft ook wildcard beet

Alpecin-Fenix krijgt automatische uitnodiging voor de Tour, onder meer ploeg van Sagan heeft ook wildcard beet
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De ASO heeft de wildcards voor de Tour de France uitgedeeld. Alpecin-Fenix is daar automatisch bij. Dat heeft alles te maken met de goede prestaties van de ploeg in 2021. Ook drie andere ploegen hebben dus goed nieuws mogen vernemen.

Van de vier wildcards gaan er twee naar de nummers 1 en 2 bij de ProTeams uit het vorige seizoen. Dat zijn respectievelijk Alpecin-Fenix en Arkéa-Samsic. In principe hebben zij de mogelijkheid om het startrecht te weigeren, maar dat zullen ze voor de Tour uiteraard niet doen.

Alpecin-Fenix beleefde vorig jaar nog een memorabele Tour, door een etappe te koersen in de 'Poulidor-shirts' en ook vanwege de ritzege van Mathieu van der Poel, die ook nog eens zes dagen lang de gele trui droeg. Het stond dus al vast dat Alpecin-Fenix en ook Arkéa-Samsic opnieuw uitgenodigd gingen worden.

De twee andere wildcards gaan naar B&B Hotels en TotalEnergies, twee Franse ploegen. TotalEnergies is ook het nieuwe team van Peter Sagan. Die was tot dusver nog niet zeker of hij wel naar de Tour kon, maar nu dus wel. Naast de vier vernoemde wildcardteams zullen uiteraard ook 18 WorldTour-ploegen aan de Grand Départ staan in juli.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties