De andere kant van de medaille: wereldkampioen bij de beloften breekt zijn arm bij een valpartij bij de profs

De andere kant van de medaille: wereldkampioen bij de beloften breekt zijn arm bij een valpartij bij de profs
Foto: © photonews

De wereldkampioen bij de beloften heeft nu ook de andere kant van de medaille ervaren. Een valpartij in de Ronde van de Algarve heeft Filippo Baroncini opgestapeld met een gebroken arm. Baroncini vervoegde in augustus Trek-Segafredo als stagiair en rijdt nu zijn eerste seizoen als volwaardig prof.

De 21-jarige Baroncini reed dit jaar al de Ster van Bessèges. De Ronde van de Algarve was zijn tweede rittenkoers van het jaar, maar de Italiaan zou in Portugal niet eens de openingsetappe kunnen uitrijden. Door een valpartij op twaalf kilometer van de aankomst moest Baroncini uit koers stappen.

De jonge renner werd naar het ziekenhuis gebracht voor scans en op die scans werd helaas een breuk vastgesteld. Trek-Segafredo bevestigt dat Baroncini zijn arm gebroken heeft. Hij neemt meteen het vliegtuig naar zijn thuisland en zal daar geopereerd worden.

Baroncini werd vorig jaar tweede op het EK voor U23 en veroverde de wereldtitel bij de beloften. Met een late aanval in de straten van Leuven bleef hij toen net uit de greep van de achtervolgende groep. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties