Renner van Lotto Soudal is geopereerd en moet nog even in de Emiraten blijven

Renner van Lotto Soudal is geopereerd en moet nog even in de Emiraten blijven
Foto: © photonews

Lotto Soudal zet zich weer op de kaart, maar het is niet allemaal positief. Een operatie drong zich op nadat Jarrid Drizners hard ten val kwam in de UAE Tour. De Australiër blijft voorlopig nog even in de Emiraten, al is de operatie wel gelukt.

"Jarrad Drizners is succesvol geopereerd aan de verwondingen die hij opliep tijdens een valpartij in de zesde etappe van de UAE Tour", laat Lotto Soudal weten in een medische update. "Hij liep bij die val een abdominaal trauma op."

Gelukkig gaat het niet ernstiger zijn dan aanvankelijk gedacht werd. "Even werd gevreesd voor bijkomende verwondingen, maar de operatie heeft uitgewezen dat dat niet het geval is. Drizners zal verder herstellen in het ziekenhuis in de Verenigde Arabische Emiraten tot hij in staat is naar huis te reizen. Een arts van Lotto Soudal en de rondearts van de UAE Tour zijn bij hem in het ziekenhuis."

Drizners reed de voorbije jaren voor Hagens Berman Axeon, de opleidingsploeg van Axel Merckx, alvorens voor twee jaar bij Lotto te tekenen. Debuteren deed hij in de Saudi Tour, waarna de 22-jarige renner dus naar de UAE Tour trok. Na zijn valpartij reed de youngster de zesde etappe wel nog uit, maar in de zeven de rit kwam hij niet meer aan de start. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties