Het fenomeen Alejandro Valverde: 41-jarige Spanjaard reed Muur van Huy even snel op als in gloriejaren

Jelle Heyman
| 0 reacties
Het fenomeen Alejandro Valverde: 41-jarige Spanjaard reed Muur van Huy even snel op als in gloriejaren
Foto: © photonews

De dag na Luik-Bastenaken-Luik wordt hij 42 jaar. Maar Alejandro Valverde bewees dit seizoen al enkele keren dat hij (nog altijd) niet versleten is.

Twee zeges in het voorjaar in Spanje, maar vooral: tweede in de Strade Bianche achter een ontketende Pogacar en ook in de Waalse Pijl afgelopen woensdag moest hij slechts één renner voor hem uit laten. Het lichaam van Valverde lijkt maar niet oud te worden.

Bewijs daarvan zijn ook de klimtijden van Valverde op de Muur van Huy. Lanterne Rouge vergeleek de klimtijden van Valverde op de slothelling van de Waalse Pijl de voorbije 15 jaar en kwam tot de conclusie dat klasse niet afbot.

Woensdag reed Valverde met een tijd van 2 minuten en 52 seconden de Muur van Huy op. In ongeveer dezelfde tijd won hij van 2014 tot 2016 telkens de Waalse Pijl. In 2018 was hij met exact dezelfde tijd 2e. Het gekke aan de statistieken is dat de tijden van de ex-wereldkampioen sneller lijken te worden naarmate hij ouder wordt, met een piek op zijn 34e. De klimtijden van na zijn dopingschorsing zijn zelfs sneller dan ervoor. Een stevige revanche?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Wielerkrant.be

Al meer dan 5049 wielerfans gingen je voor!

Met de Wielerkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste wielernieuws per mail.

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties