UPDATE: Quick-Step meldt dat Alaphilippe breuken en een klaplong heeft opgelopen, kaakbreuk voor Van Wilder

UPDATE: Quick-Step meldt dat Alaphilippe breuken en een klaplong heeft opgelopen, kaakbreuk voor Van Wilder
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Ondanks de zege voor Evenepoel toch ook wat zorgen voor Quick-Step, nadat Alaphilippe bij een val betrokken geraakte die het peloton in Luik-Bastenaken-Luik deed scheuren.

Bij een enorme valpartij lagen zeker een veertigtal renners op de grond en werd het peloton in twee stukken gebroken. Julian Alaphilippe bleek de renner te zijn die er op het eerste zicht het ergst aan toe was. Schijnbaar had de wereldkampioen aan de rechterkant van de weg een boom geraakt.

Al snel werd Alaphilippe op een minuut van het eerste peloton gemeld en kort hierna volgde de bevestiging van zijn opgave. De Fransman van Quick-Step Alpha Vinyl werd ook afgevoerd met de ambulance. Zijn partner Marion Rousse gaf wel aan dat hij bij bewustzijn was.

Alaphilippe zou vooral klagen over rugklachten als gevolg van de valpartij. Het was kort na afloop van de koers nog wachten op verdere informatie.

Update: Inmiddels is die informatie er. Quick-Step heeft een medische update gegeven en bekendgemaakt dat Alaphilippe twee gebroken ribben, een gebroken schouderblad en een klaplong opgelopen. Zijn toestand is wel stabiel, maar hij blijft ter observatie in het ziekenhuis. 

Ook Ilan Van Wilder was bij de ongelukkigen. Van Wilder heeft een kaakbreuk opgelopen. Beide renners zullen in Herentals verder onderzocht worden. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties