Tadej Pogačar over tactiek in WK-wegrit: "Dat is bijna onmogelijk hier"
Jeroen Deheegher
| 0 reacties

Tadej Pogačar voelt zich klaar voor WK-wegrit

Tadej Pogačar over tactiek in WK-wegrit: "Dat is bijna onmogelijk hier"
Foto: © photonews

Tadej Pogačar werd in de tijdrit op het WK wielrennen zesde en hij won onlangs ook de GP de Montréal. De Sloveen lijkt klaar voor de wegrit.

Tadej Pogačar kwam op het WK tijdrijden niet echt in de buurt van het podium maar toch voelt de Sloveen zich klaar voor de wegrit. En in de GP de Montréal versloeg hij onder meer Wout van Aert in een lange sprint. 

De wegrit van het WK wielrennen wordt met 266 kilometer en 4167 hoogtemers niet makkelijk, dat weet ook de tweevoudig Tourwinnaar. "Het wordt geen ‘lunch ride’, maar een zware wedstrijd zondag voor iedereen. Ik zal zeker een topdag nodig hebben om te kunnen winnen."

De concurrentie voor zondag schat Pogačar ook hoog in. "Jongens zoals Wout van Aert of Mathieu van der Poel los je niet op dit parcours. Dat is nagenoeg onmogelijk, maar je kan hen wel moe maken na bijna 300 km".

We zullen Pogačar ook geen solo van bijna 50 kilometer uit zijn benen zien schudden zoals in de Strade Bianche van dit jaar. "Dat denk ik niet. Dat is bijna onmogelijk hier". 

Bron: Belga

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Wielerkrant.be

Al meer dan 5017 wielerfans gingen je voor!

Met de Wielerkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste wielernieuws per mail.

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties