Column Tom Pidcock rijdt zaterdag in Merksplas: de wereldkampioen is eindelijk terug in het veld te zien
Joachim Vandecauter
| 0 reacties
Tom Pidcock rijdt zaterdag in Merksplas: de wereldkampioen is eindelijk terug in het veld te zien
Foto: © photonews

In Merksplas staat Tom Pidcock aan de start. Zo zal de wereldkampioen nog eens te zien zijn.

Op 30 januari eerder dit jaar kroonde Tom Pidcock zich tot wereldkampioen. Sindsdien reed hij geen enkele cross meer. Bijna 10 maanden later zal hij opnieuw het veld induiken. Hij staat aan de start van de Superprestige in Merksplas. 

Veel fans zullen al lang naar die dag uitkijken. Velen zullen ook 'eindelijk' gedacht hebben. Die eindelijk is ook wat op zijn plaats. 

Pidcock is een van de toppers in het veld. In topvorm zijn er namelijk weinigen die hem kunnen bijhouden. Je moet echt al Mathieu van der Poel of Wout Van Aert heten om een Pidcock in topvorm te kunnen kloppen. Zo'n topper wil je toch altijd in het veld zien rijden. 

Ook tilt de aanwezigheid van zo'n topper de cross naar een hoger niveau. De concurrentie kan er alleen maar beter van worden en een hoger niveau leidt ook tot meer fans en aandacht. 

Daarnaast is er ook de factor van Pidcocks regenboogtrui. Een cross zonder wereldkampioen is toch wat leger. Al voelde dat dit seizoen door de spanning nog niet echt aan. Maar het is wel mooier om ook de wereldkampioen ertussen zien rondrijden. Hopelijk zien we dit seizoen de wereldkampioen in nog heel wat crossen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Wielerkrant.be

Al meer dan 5045 wielerfans gingen je voor!

Met de Wielerkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste wielernieuws per mail.

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties