Adrie van der Poel bouwt het parcours voor WK in Hoogerheide, maar doet dat niet in voordeel van zoon Mathieu: "Nee, dat gaat ook niet hè"

Jeroen Deheegher
| 0 reacties
Adrie van der Poel bouwt het parcours voor WK in Hoogerheide, maar doet dat niet in voordeel van zoon Mathieu: "Nee, dat gaat ook niet hè"

Het WK veldrijden komt steeds dichterbij.

In het weekend van 4 en 5 februari wordt er weer voor de regenboogtruien in het Nederlandse Hoogerheide gestreden. Ook in 2009 en 2014 was dat het geval. En ook nu weer is Adrie van der Poel betrokken bij de bouw van het parcours. 

Van der Poel is dat al jaren bij de cross in Hoogerheide. "We doen dit al jaren met een vaste groep enthousiaste mensen. We hebben voor het WK wat nieuwe dingen in het parcours zitten, dus dat is hartstikke leuk", zegt hij bij het Nederlandse Omroep Brabant. 

"Het wordt zeker zwaar, maar het moet natuurlijk geen loopkoers worden. Daarom wachten we nog even met het uitzetten van sommige stukken", zegt hij nog. Adrie van der Poel mag dan wel parcoursbouwer zijn en vader van één van de topfavorieten, van partijdigheid zal geen sprake zijn. 

"Of ik rekening houdt met de rug van Mathieu? Nee, dat gaat ook niet hè. Je moet roeien met de riemen die je hebt", verzekert Adrie van der Poel. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Wielerkrant.be

Al meer dan 5091 wielerfans gingen je voor!

Met de Wielerkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste wielernieuws per mail.

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties