Analyse Twee overwinningen na drie koersdagen voor Arnaud De Lie: het begin van een fantastisch seizoen van de bevestiging

Twee overwinningen na drie koersdagen voor Arnaud De Lie: het begin van een fantastisch seizoen van de bevestiging

Arnaud De Lie is alweer goed begonnen aan zijn seizoen.

Arnaud De Lie (20) begon zijn profcarrière al met negen overwinningen in 2022. De jongeling hield zijn ploeg bijna eigenhandig in de WorldTour, maar het lukte op het einde net niet. 

De ploeg degradeerde, maar De Lie doet gewoon verder met winnen in 2023. Drie koersdagen heeft hij op dit moment, twee overwinningen staan er al op zijn naam. Met de Classica Valenciana en de eerste rit in de Ster van Bessèges pakte De Lie al zijn tiende en elfde profoverwinning. 

Dit jaar al een voorjaarsklassieker?

Vooral de ritzege in Bessèges maakte indruk. De Lie nestelde zich in het wiel van Mads Pedersen, wachtte geduldig en sprintte dan de Deen uit het wiel. Op een aankomst waar de Deen topfavoriet was maakte De Lie toch stevig indruk. 

En dat belooft toch voor de rest van het seizoen. Het wordt dus uitkijken naar wedstrijden zoals Kuurne-Brussel-Kuurne en Gent-Wevelgem waar De Lie toch stilaan een van de topfavorieten wordt. Er gaat alleszins nog veel plezier beleefd worden aan de Waal. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties