België boven in E3 Prijs: Van Avermaet vloert Gilbert en Naesen na bloedstollende sprint
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 40 reacties

Greg Van Avermaet houdt Gilbert en Naesen af en triomfeert in E3 Prijs Harelbeke

België boven in E3 Prijs: Van Avermaet vloert Gilbert en Naesen na bloedstollende sprint

Greg Van Avermaet heeft voor het eerst in zijn carrière de E3 Prijs Harelbeke gewonnen. In een spannende sprint met drie was de olympische kampioen net iets sneller dan Philippe Gilbert en zijn maatje Oliver Naesen.

In de ontsnapping van de dag zaten twee Belgen. Gijs Van Hoecke en Laurens De Vreese kregen het gezelschap van Masson, Gougeard, Per en van der Hoorn. De voorsprong werd echter nooit heel groot. Daarachter hadden heel wat renners met pech af te rekenen. Gallopin moest al na 35 kilometer de strijd staken, maar er kwam geen breuk aan het licht na zijn tuimelperte.

Sagan out

Terpstra kwam ten val voor de Taaienberg, ook topfavoriet Peter Sagan moest later in de koers afhaken door een val. Maar nog voor Sagan de boot gemist had, had Quick-Step Floors - met eerst Boonen en wie anders dan Gilbert - de koers opengebroken. Van Avermaet, Naesen, Durbridge en nog enkele anderen waren goed mee en maakten de aansluiting bij de zes aanvallers.

Op een kleine 40 kilometer van de meet bleven ze vooraan met zijn drieën over: Gilbert, Van Avermaet en Naesen hadden de handen in elkaar geslagen. De samenwerking tussen de twee Parelvissers en de Waal van Quick-Step Floors zat helemaal goed en er kwam een mooie voorsprong voor het Belgische trio.

Podium Belgisch gekleurd

Het was al snel duidelijk dat de winnaar vooraan zat. Op 15 kilometer van de streep voerde Gilbert een eerste forcing door. Naesen leek te moeten afhaken, maar kwam op karakter toch nog terug. De samenwerking bleef goed, tot ze alledrie in de laatste kilometer gingen 'surplacen'.

Het was Naesen die van erg ver aanging en zo zijn twee kompanen wou verrassen. Gilbert en Van Avermaet leken verrast, maar Van Avermaet kwam nog in het wiel van zijn maatje en klopte zijn voormalige BMC-ploegmaat Gilbert met een klein verschil. Gilbert en Naesen mochten als nummers twee en drie mee op het podium. België boven, hoera!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties