Boonen en Avermaet wél in E3: "Eerste échte test" versus "Nooit super in E3"
Redactie
| 1 reacties

Tom Boonen en Greg Van Avermaet kijken uit naar E3 Prijs

Boonen en Avermaet wél in E3: "Eerste échte test" versus "Nooit super in E3"
Foto: © photonews

Het is moneytime voor de jongens die willen schitteren in de Vlaamse klassiekers. Vandaag komen - in tegenstelling tot Dwars door Vlaanderen - Tom Boonen en Greg Van Avermaet ook aan de start in de E3 Harelbeke.

Boonen eist altijd heel wat aandacht op - niet alleen door zijn laatste maanden als prof - maar ook omdat hij recordhouder is met vijf zeges in Harelbeke. "Hier komen altijd de beste mannen vooraan", opent Boonen in HNB. "Ik ga er vol voor gaan. Vandaag is het de eerste keer dat ik een echte test heb."

"De jaren beginnen door te wegen, maar ik ben nog explosief. Ik heb enorm genoten van mijn ploeg in Dwars door Vlaanderen. Alle puzzelstukjes vielen juist", zegt de renner van Quick-Step Floors. En ook voor Van Avermaet wordt het een belangrijke test in Vlaanderen. "Ik was ontgoocheld na Milaan-Sanremo. Als je gevoel hebt dat je beter kan, moet je ontgoocheld zijn", klinkt het.

Verkoudheid bij Van Avermaet

"Ik had goede benen, maar de koers is niet perfect verlopen. Het is eigenaardig, maar ik ben nog nooit super geweest in E3. Daarna rijd ik wel goed in Vlaanderen. Misschien is de wedstrijd hier wel te kort voor mij. Ik ga mijn eigen koers rijden. Ik sta met heel veel vertrouwen aan de start, maar heb wel een lichte verkoudheid. Ik heb altijd wel iets in deze periode", besluit Van Avermaet.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties