Eerste zege voor Van Avermaet in E3: "Hadden het alle drie verdiend vandaag"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 18 reacties
Eerste zege voor Van Avermaet in E3: "Hadden het alle drie verdiend vandaag"

Greg Van Avermaet zijn voorjaar kan nog nauwelijks stuk na winst in de Omloop Het Nieuwsblad en zijn eerste zege ooit in de E3 Prijs Harelbeke. "Hopelijk komt er volgende week nog een derde zege bij", klinkt het ambitieus.

In een beklijvende sprint rekende de BMC-kopman af met zijn voormalige ploegmaat Philippe Gilbert en zijn trainingspartner Oliver Naesen. "Phil heeft ook een sterke sprint, dus ik moest goed timen", doet Van Avermaet zijn verhaal bij Sporza. "Oli ging van ver aan. Maar toen ik in zijn slipstream kwam, wist ik dat hij het moeilijk zou hebben om nog over mij te komen."

De koers werd al snel opengebroken door Quick-Step Floors. "Dat was plezant", aldus de winnaar. "Ik heb me echt geamuseerd. Het is gemakkelijk koersen met mannen die willen rijden. Ik denk dat vandaag de sterkste drie renners op het podium staan. We hadden alle drie verdiend om te winnen, maar er kan maar eentje winnen."

"Het was leuk om eens samen met Oliver op pad te gaan"

Toch een beetje vreemd voor Van Avermaet om tegen zijn maatje Naesen te koersen. "Iedereen wil zijn eigen kans gaan, hé. Phil ging op de Tiegemberg. Oli moest er toen even af. Niet gemakkelijk, want ik train elke dag met hem samen. Maar het was leuk om eens met hem op pad te gaan.

De Ronde

De zegeteller van het aantal klassiekers staat dit seizoen al op twee voor de Waaslanders. Maar het grote doel blijft natuurlijk de Ronde van Vlaanderen. "Ik ben blij dat ik al twee zeges heb, hopelijk komt er daar volgende week nog eentje bij", besluit Van Avermaet.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties