"Ik ben vier keer in Colombia geweest en ik heb nog geen meter van het land gezien"

Redactie
| 0 reacties
"Ik ben vier keer in Colombia geweest en ik heb nog geen meter van het land gezien"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wielrenners mogen vaak dan wel de wereld afreizen voor hun hobby, maar dat is ook niet altijd rozegeur en maneschijn. Vraag dat maar aan Lotto Soudal-renner Jasper De Buyst, die al vier keer naar het Colombiaanse Cali trok.

"Daar ben ik geregeld geweest voor een wereldbeker of WK op de piste", legt De Buyst uit. "Het is daar zo gevaarlijk dat je daar als westerling niet mag buitenkomen zonder politiebegeleiding. Er zijn daar toen effectief een aantal renners overvallen, niet om mee te lachen. Elke keer als ik er ging losrijden op de weg werd ik gevolgd door een agent op de moto."

En dus was was het ook onmogelijk om Cali eens te verkennen. "'s Avonds was het onmogelijk om eens een kijkje te gaan nemen in de stad. Ik ben er nooit verder geraakt dan het terras van ons hotel. Twee weken aan een stuk vastgekluisterd zitten op eenzelfde plaats, dat is doodsaai."

Luchthaven, hotel en piste

Plezierreisjes zijn het dus zeker niet voor snelle De Buyst. "Ik ben vier keer in Colombia geweest en ik heb nog geen meter van het land gezien. Mensen denken soms dat ik als coureur al de helft van de wereld heb ontdekt, maar meestal zag ik van elk land enkel de luchthaven, mijn hotel en de wielerpiste. Enkel op stage met de ploeg kan je een beetje genieten van het land", besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties