Moeder verongelukte Wouter Weylandt: "Eigenlijk zou Tom Boonen niet meer mogen koersen, hé"

Redactie
| 5 reacties
Moeder verongelukte Wouter Weylandt: "Eigenlijk zou Tom Boonen niet meer mogen koersen, hé"
Foto: © Photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het is bijna een jaar geleden dat de onfortuinlijke Antoine Demoitié het leven liet in Gent-Wevelgem na een valpartij en aanrijding door een motard. Maar het Belgische wielrennen is nog al renners kwijtgeraakt. De immer goedlachse Wouter Weylandt, bijvoorbeeld.

Het gemis om Wouter, die na een valpartij in de Giro het leven liet, blijft groot. "Hoe langer Wouter weg is, hoe meer we hem missen", zegt moeder Nele in HLN. "Nu het voorjaar gestart is, heb ik het extra moeilijk. Dan spelen diezelfde vragen steeds weer op. Zou Wouter vandaag meegedaan hebben? Zou hij al een tweede kindje hebben?"

Maar de ouders van Weylandt blijven het moeilijk hebben met valpartijen in het peloton. "Die wil je al helemaal niet meer zien", aldus vader Eric. "Zoals vorig jaar met Stig Broeckx", vult zijn vrouw aan. "Dat kan me kwaad maken. Tom Boonen ook... (die in 2015 in Abu Dhabi een schedelbreuk opliep). Eigenlijk zou hij niet meer mogen koersen, hé."

'Fiets kriebelt'

"Dat is Toms keuze", zegt Weylandts vader daarover. "Ik weet het. Ik mag me daar niet mee bemoeien. Die fiets kriebelt. Dat zagen we bij Wouter ook", klinkt het bij Nele, aangevuld door haar man: "Ik ken geen job waarin zoveel werkongevallen gebeuren als in de koers. Ik denk niet dat Wouter - van bij de nieuwelingen tot bij de profs - één koers heeft gereden waarin niemand viel. Gelukkig zijn de valpartijen zelden dodelijk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties