Patrick Lefevere steunt Jan Bakelants: "Dit is compleet belachelijk"

Redactie
| 17 reacties
Patrick Lefevere steunt Jan Bakelants: "Dit is compleet belachelijk"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Jan Bakelants haalde in Extra Time al aan dat te veel koersen op de onverharde Strade Bianche willen lijken, naar aanleiding van de plugstreets in Gent-Wevelgem. Ook Patrick Lefevere volgt de mening van Bakelants.

Een brug te ver volgens de ploegmanager van Quick-Step Floors. "De renners moeten er tegen in opstand komen. Anders stopt het nooit", opent Lefevere. "Dit heeft niets meer met wegwielrennen te maken. In Gent-Wevelgem heb je het spel van de wind in De Moeren. Stel nu eens dat het peloton samenblijft en er een groep van 150 renners door die smalle wegen van een auto breed moet.

"Is het dat wat de organisatoren willen zien? Ik denk dat Georges Matthys, een van de stichters van de koers, zich omdraait in zijn graf. Dit is compleet belachelijk", is Lefevere duidelijk. Maar daar is parcoursbouwer Hans De Clercq het niet mee eens. "Als kritiek terecht en goed gemeend is, dan ben ik bereid om in discussie te gaan", klinkt het in HLN.

Géén tweede Strade Bianche

"Maar zij hebben de plugstreets niet eens bezocht. Ik heb Lefevere tot twee keer toe gevraagd of hij de passages wilde bekijken. Indien hij dan kritiek had, konden we erover discussiëren. Het is niet de bedoeling om op de Strade te lijken. We willen na de tweede passage over de Kemmel afwijken van de brede banen. Je kan de koers daar ook niet winnen of verliezen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties