Twee keer tweede op drie dagen tijd: "Verlies niet door gebrek aan frisheid"
Redactie
| 0 reacties

Philippe Gilbert roept geen excuus in voor nieuwe tweede plek in E3 Prijs

Twee keer tweede op drie dagen tijd: "Verlies niet door gebrek aan frisheid"

Philippe Gilbert verkeert duidelijk in absolute topvorm. Dat bewees Gilbert na zijn prima prestatie in Dwars door Vlaanderen nu ook in de E3 Prijs Harelbeke. Hij moest echter opnieuw genoegen nemen met een tweede plek.

Het feit dat hij woensdag nog mee de finale kleurde en tweede werd in Waregem roept Gilbert niet als excuus in. "Dat ik hier verlies, is niet door een gebrek aan frisheid", aldus de Waal. "Ik was goed hersteld van Milaan-Sanremo. Zowel woensdag als vandaag voelde ik mij goed."

Net als woensdag was het ook in Harelbeke opnieuw genieten van een open een aanvallende koers. "Ik heb heel wat plezier gehad op de fiets. Het was een mooie koers. Ik koers graag in Vlaanderen, jammer genoeg is dat moeilijk te combineren met Ardennenklassiekers. Ik heb de laatste jaren keuzes moeten maken, maar nu doe ik ze allebei. Dus dat is beter."

Geen demarrage

Even leek het of Gilbert zijn twee medevluchters wilde verrassen op de Tiegemberg. "Demarreren heb ik niet gedaan. Ik reed gewoon tempo op kop en plots had ik twintig meter. Dan moet je daarvan profiteren, hé. We hebben bergop een stevig tempo blijven rijden en op de top hebben we telkens proberen versnellen. We hebben verstandig gereden", besluit Gilbert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties