Yves Lampaert over missen van E3 en nieuwe status: "Ga nu niet eisen stellen aan bureau Lefevere"
Redactie
| 0 reacties

Yves Lampaert zal na overwinning in Dwars door Vlaanderen niet op tafel gaan kloppen

Yves Lampaert over missen van E3 en nieuwe status: "Ga nu niet eisen stellen aan bureau Lefevere"

Woensdag was hij nog aan het feest in Dwars door Vlaanderen, maar vandaag kwam Yves Lampaert niet aan de start van de E3 Prijs Harelbeke. Zondag rijdt hij dan wel weer Gent-Wevelgem.

En daar is een voor de hand liggende reden voor. "Ik rijd Gent-Wevelgem wel omdat die koers me qua profiel beter ligt", opent Lampaert in HLN. Het heeft dus niets met een nieuw statuut binnen de ploeg te maken? "Ik denk dat de ploeg me vooral een beetje extra rust wilde gunnen", lacht de renner.

Maar op tafel kloppen zal Lampaert niet doen. Al is hij de eerste renner die Patrick Lefevere voor het eerst sinds Parijs-Roubaix 2014 (Niki Terpstra) winst in een kasseiklassieker heeft bezorgd. "Ik weet dat Patrick heel content is dat ik gewonnen heb, maar ik ga nu niet aan zijn bureau eisen gaan stellen."

Rust binnen de ploeg

"Ik denk wel dat mijn overwinning voor rust kan zorgen binnen de ploeg. Het kan de ploegmaats ook stimuleren. Het zou kunnen dat de concurrentie nu iets meer op mijn wiel gaat rijden, maar dat is niet erg. Als ze mij meer viseren, krijgen de ploegmaats misschien meer vrijheid", aldus Lampaert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties