Advies voor de wereldkampioen: "Sagan mag geen seconde twijfelen als Van Avermaet aanvalt"

Redactie
| 9 reacties
Advies voor de wereldkampioen: "Sagan mag geen seconde twijfelen als Van Avermaet aanvalt"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Peter Sagan liet zich in de E3 Prijs Harelbeke en Gent-Wevelgem ringeloren door Greg Van Avermaet. Maar zondag wacht voor beide renners dé koers van het voorjaar met de Ronde. Peter Van Petegem geeft de Slovaak alvast goede raad.

In Gent-Wevelgem liet Sagan na een discussie met Terpstra een gaatje op nummers één en twee Van Avermaet en Keukeleire. "Sagan zal ervaren hebben dat hij er niet mee kan spelen", opent Van Petegem in HNB. "Hij mag niet nonchalant zijn als zijn grootste concurrent Greg Van Avermaet een kloof slaat. Hij moet meteen reageren."

Het is ook de tweevoudige winnaar niet ontgaan dat Van Avermaet erg sterk is. "Peter heeft ondervonden dat als je deze Van Avermaet tien seconden geeft, je hem niet meer terugziet. Hij zal moeten werken voor een tweede overwinning in de Ronde. Het zwaartepunt ligt de jongste edities bij de laatste beklimmingen van de Oude Kwaremont en de Paterberg."

Pokeren

"Die laatste dertig kilometer zijn zo lastig. Daarin kan je veel goedmaken en verliezen. Maar zelfs als Van Avermaet zou aanvallen op pakweg de Koppenberg, dan moet Sagan geen seconde twijfelen. Hij moet mee. Alleen kan een renner als Sagan zich in Gent-Wevelgem wel eens permitteren om te pokeren", besluit de Peet.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties