"Als alle wedstrijden zo gereden worden, dan is Van Avermaet bij de twee sterkste renners van de wereld"

Redactie
| 0 reacties
"Als alle wedstrijden zo gereden worden, dan is Van Avermaet bij de twee sterkste renners van de wereld"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Er zal zondag in de Ronde van Vlaanderen vooral naar twee renners gekeken worden: Peter Sagan en Greg Van Avermaet. Analist José De Cauwer looft de offensieve ingesteldheid van beide renners en ziet een reden voor het succes van Van Avermaet.

De afgelopen klassiekers werden telkens vroeg opengebroken en dat is volgens De Cauwer ideaal voor Van Avermaet "Zoals er de laatste weken gekoerst wordt, zo is precies hoe Van Avermaet dat het liefste heeft. Doorrijden en niet omzien", zegt hij in HLN.

'Kinderachtig koersen'

"Je zou het kinderachtig koersen kunnen noemen, waarin er voor tactische spelletjes geen plaats is. Die manier van koersen hadden we heel lang niet meer gezien. Maar nu gebeurt het opnieuw. Met dank aan Sagan. In de Omloop probeerde Vanmarcke te slepen, maar hij werd onmiddellijk door Sagan op zijn nummer gezet."

Ook in La Primavera en de andere Vlaamse wedstrijden werd er écht gekoerst. "In Milaan-Sanremo is er gekoerst, in de E3 Harelbeke en uiteindelijk ook in Gent-Wevelgem. Als alle wedstrijden zo gereden worden, dan is Van Avermaet bij de twee sterkste renners van de wereld. De andere is natuurlijk Sagan", besluit De Cauwer.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties