België boven! Greg Van Avermaet en drie andere Belgen in top 20 WorldTour
Redactie
| 1 reacties

Belgische renners heersen als vanouds op de WorldTour-ranking

België boven! Greg Van Avermaet en drie andere Belgen in top 20 WorldTour

De Belgische renners heersen opnieuw in het voorjaar. Onze landgenoten hebben in de afgelopen klassiekers niet alleen de koers gemaakt, maar konden ze ook afmaken. Yves Lampaert één keer, Greg Van Avermaet mocht al drie keer de handen in de lucht steken.

En dat resulteert zich ook op de WorldTour-ranking. Greg Van Avermaet pronkt met 1498 punten als leider op de ranglijst, met een bonus van 283 punten op zijn rivaal Peter Sagan. Maar dat is niet alles, want er doen nog heel wat Belgen de laatste koersen en weken goede zaken.

Philippe Gilbert (Quick-Step Floors) zag zijn aanvallende koersgedrag en tweede plaatsen in Dwars door Vlaanderen en de E3 Prijs bekroond met een mooie 7e plek. Maar met Oliver Naesen (AG2R-La Mondiale) en Jens Keukeleire (Orica-Scott) zijn er nog twee Belgen in de top 10.

Beter dan Australië en Colombia

Naesen staat op een 13e plek, Keukeleire springt van 78 naar 16 door zijn tweede plaats in Gent-Wevelgem. Vier Belgen in de top 20 van de WorldTour, geen enkel ander land doet beter.

Australië en Colombia doen het net iets minder goed dan ons land. Australië telt met Richie Porte, Rohan Dennis en Luke Durbridge drie renners in de top 20, Colombia heeft dan weer Sergio Henao, Nairo Quintana en Esteban Chaves.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties