Devenyns van goudwaarde voor Gilbert, maar.. "Ik droom van de Ronde"
Redactie
| 10 reacties

Dries Devenyns van goudwaarde voor Gilbert in eerste rit Driedaagse

Devenyns van goudwaarde voor Gilbert, maar.. "Ik droom van de Ronde"

Philippe Gilbert was na zijn zege in de openingsrit van de Driedaagse zijn ploegmaats dankbaar voor het harde labeur, maar één renner in het bijzonder: Dries Devenyns. "Ik heb alles gegeven voor Phil", klinkt het.

"De koers is vrij vroeg opengebroken", doet Devenyns zijn verhaal voor de camera's. "Eerst door Durbridge op de Berendries, daarna mee door ons. Het was vanaf dan vol koers met een lange finale. Gilbert had me gezegd om vol te rijden. Hij rijdt al erg sterk sinds Parijs-Nice. Het ziet er gemakkelijk uit, maar het kost enorm veel krachten."

Grote kans op eindwinst

De inspanningen van Devenyns waren noodzakelijk om de kopgroep voorop te houden. "Dat zijn dingen die je moeilijk kan inschatten. Ik heb alles gegeven. Achter ons was er nog een grote groep van Katusha. Maar het is mooi om hier te winnen met Phil. Ik denk dat hij een grote kans heeft om het af te maken."

Devenyns droomt van deelname aan de Ronde zondag, maar wellicht zit hij niet in de selectie. "Ik droom daar zeker van. Maar ik denk dat ik opgesteld zal worden in het Baskenland om daar met Alaphilippe en Martin de koers mooi te maken", besluit de renner.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

23/03/2020 - 29/03/2020 Ronde van Catalonië
29/03/2020 Gent-Wevelgem
01/04/2020 Dwars door Vlaanderen
05/04/2020 Ronde van Vlaanderen
06/04/2020 - 11/04/2020 Ronde van het Baskenland

Nieuwste reacties