Ex-winnaar Ronde van Vlaanderen: "Sagan volgen staat gelijk aan zelfmoord"

Redactie
| 1 reacties
Ex-winnaar Ronde van Vlaanderen: "Sagan volgen staat gelijk aan zelfmoord"

De sterke Noor Alexander Kristoff bereidt zich via de Driedaagse De Panne-Koksijde voor op de Ronde van zondag. Ook de Katusha-renner weet dat Greg Van Avermaet en Peter Sagan de topfavorieten zijn.

Vooral de wereldkampioen krijgt lof van de Noorse renner. "Peter is beter dan ik, maar ook hij kan niet om het even wat doen", aldus Kristoff in HNB. "Hij is de grote favoriet, al is Greg ook sterk. Hij weet op elk ­moment, wat hij moet doen. ­Sagan en Van Avermaet zijn niet dezelfde type renners, maar ze zijn in dezelfde wedstrijden goed."

"Normaal is ­Peter de betere sprinter, maar Greg won twee jaar op rij gemakkelijk in de Omloop Het Nieuwsblad. Het hangt er echt vanaf wie wat onderweg deed", vervolgt Kristoff, die het ook over de tactiek van komende zondag heeft. "Als ik zondag alleen maar Sagan volg, dan wacht me een lastige dag. Voor hetzelfde geld gaat hij in veel verschillende pogingen mee.”

"Als ik zondag alleen maar Sagan volg, dan wacht me een lastige dag"

En Sagan volgen, dat is zeker niet gemakkelijk. "Begin er maar aan. Hij ­creëert een opening en achter hem gaat die opnieuw dicht. Hij is zo handig, dat hem volgen gelijk staat met pure zelfmoord. Hang je in zijn wiel en hij haalt een gekke sprong uit, dan ga je gegarandeerd op je smikkel. Als hij in de eerste tien moet zitten, dan zit hij daar: zo simpel is koersen voor Sagan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties