Gilbert duidelijk na zege in Driedaagse: "Ik de enige kopman in de Ronde? Dat zou een vergissing zijn"
Redactie
| 27 reacties

Philippe Gilbert wil niet met status van enige kopman naar de Ronde

Gilbert duidelijk na zege in Driedaagse: "Ik de enige kopman in de Ronde? Dat zou een vergissing zijn"

Philippe Gilbert heeft zijn eerste zege voor zijn nieuwe ploeg Quick-Step Floors beet. Gilbert is meteen ook een grote kanshebber voor eindwinst in de Driedaagse en was vooral zijn ploegmaat Dries Devenyns dankbaar.

Devenys gooide al zijn troeven in de strijd om de achtervolgers op afstand te houden. "We hebben het goed gespeeld met de ploeg", opent Gilbert. "Ik was sterk en ik heb gezegd dat ik er op de Muur naartoe kon springen. Dries reed vollen bak, dat heeft het verschil gemaakt. Ik ben de ploeg dankbaar en zeker Dries. Hij heeft een groot aandeel in deze overwinning."

Met een bonus van 22" op Luke Durbridge is Gilbert een goede kanshebber op eindwinst. "Natuurlijk moet ik het proberen met die voorsprong. Ik weet niet hoe lang de laatste tijdrit is, maar het is altijd beter met wat voorsprong", lacht hij bij Sporza. "De conditie is goed. Maar eerst zijn er nog die andere twee ritten, dus ik bekijk het dag per dag."

Ronde van Vlaanderen

Heeft hij zich opgeworpen tot de enige echte kopman voor de Ronde zondag? "Ik denk dat het geen geheim is dat ik de Ronde wil winnen. Of ik de enige kopman ben? Dat zou een vergissing zijn. We hebben een sterk collectief. Ik ben erg goed, maar de anderen ook. Zij kunnen ook winnen, dus we moeten iedereen de kans geven. Als iemand van de ploeg wint, zal ik ook erg blij zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

23/03/2020 - 29/03/2020 Ronde van Cataloniƫ
29/03/2020 Gent-Wevelgem
01/04/2020 Dwars door Vlaanderen
05/04/2020 Ronde van Vlaanderen
06/04/2020 - 11/04/2020 Ronde van het Baskenland

Nieuwste reacties