"Lefevere roept om koersvervalsing, maar dat vind ik larie"
Redactie
| 13 reacties

Frank Hoste niet akkoord met uitspraken Patrick Lefevere over koersvervalsing in Gent-Wevelgem

"Lefevere roept om koersvervalsing, maar dat vind ik larie"

Patrick Lefevere was tijdens en na Gent-Wevelgem niet te spreken over het feit dat Van Avermaet en Keukeleire zogezegd profiteerden van de motors vooraan. Zeker omdat er commotie was over de volgwagen van Sunweb die zijn renner Terpstra mee uit de wind zette. Koersdirecteur Frank Hoste reageert nu.

"Lefevere roept om koersvervalsing, maar dat vind ik larie", opent Hoste. "Hij heeft de wedstrijd op televisie gekeken. En op dat moment waren de beelden van de Wescam te zien. Prachtige beelden zijn dat, maar ook beelden die bedriegen. In vooraanzicht lijken de afstanden met de camera een pak kleiner. De motoren reden 20 meter voor de koplopers. Meer dan genoeg, vind ik."

En dus vond Hoste het voordeel voor de koplopers erg beperkt. "Veel voordeel zullen Van Avermaet en Keukeleire daar niet uit gehaald hebben. Maar ik ontken niet dat ze het misschien als mikpunt hebben kunnen gebruiken", vervolgt hij in HNB.

Geen straf

Er was ook heel wat te doen over de volgwagen van Sunweb die de drie achtervolgers uit de wind zette. Er werd geen straf uitgesproken door de jury. "Ook geen koersvervalsing. Iedereen opperde dat wel, maar zo’n dingen gebeuren frequent in het peloton. Moest Sagan nu van achter die auto gedemarreerd zijn, zeg ik meteen: koersvervalsing. Maar dat gebeurde niet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

28/11/2020 GP Kortrijk
05/12/2020 Cyclocross Boom
06/12/2020 Dendermonde
13/12/2020 GP Zonhoven
19/12/2020 Cyclocross Asper-Gavere

Nieuwste reacties