Noorse beloftenwereldkampioen vol ambitie in Driedaagse: "Kittel en Kristoff hebben toch ook maar 2 benen?"
Redactie
| 0 reacties

Kristoffer Halvorsen wil zich tonen in de Driedaagse De Panne-Koksijde

Noorse beloftenwereldkampioen vol ambitie in Driedaagse: "Kittel en Kristoff hebben toch ook maar 2 benen?"
Foto: © photonews

Hij is nog maar 20 jaar oud, maar toch staat hij bekend als één van de grootste talenten ter wereld. Kristoffer Halvorsen heeft aan ambitie geen gebrek en wil zich woensdag en donderdag tonen in de Driedaagse.

Halvorsen wil woensdag en donderdag in de Driedaagse de strijd aangaan met de aanwezige toppers. "Ik ben benieuwd. Wat woensdag en donderdag betreft - traditioneel ritten die eindigen op een massasprint - popel ik om me te meten met de topsprinters. Jawel, met onder meer Kristoff en Kittel. Die hebben ook maar twee benen, toch?"

Degenkolb als voorbeeld

"Mijn respect is groot. Maar schrik is een slechte raadgever", beseft de Noor in HNB. Maar behalve op de sprints, wil Halvorsen zich de komende jaren ook toeleggen op de klassiekers. "Mijn landgenoot Thor Hushovd is mijn jeugdidool. Maar in het huidige peloton is vooral John Degenkolb mijn grote voorbeeld."

"Ook hij is razendsnel, maar hij is uitgegroeid tot een complete, klassieke renner. In het klassieke werk zie ik ook mijn toekomst. De Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix zijn mijn droomkoersen", besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties