Spaanse coach neemt het op voor Sagan: "In de Ronde zal hij dat niet laten gebeuren"
Redactie
| 13 reacties
Spaanse coach neemt het op voor Sagan: "In de Ronde zal hij dat niet laten gebeuren"

Peter Sagan kon in de afgelopen drie Vlaamse klassiekers geen koers naar zijn hand zetten en botste op de Belgen. In Gent-Wevelgem was er een mooie kans, maar na een discussie met Terpstra kon Van Avermaet later winnen. Volgens zijn trainer Patxi Vila heeft het niets met druk te maken.

"Links en rechts hoor ik dat het te maken zou hebben met de druk van de regenboogtrui die op Peter weegt", opent Vila in HNB. "Laat me niet lachen: na twee jaar is hij die druk echt wel gewend. Je kent Peter toch? Hij is nu eenmaal onvoorspelbaar. Als hij vond dat hij dit statement moest maken, dan moest hij dat doen, punt."

Sagan liet zondag samen met Terpstra Van Avermaet en Keukeleire wegrijden. "Een renner moet vooral eerlijk zijn met zichzelf. Maar wees gerust dat dit niet zal gebeuren in de Ronde van Vlaanderen. Met alle respect voor Gent-Wevelgem, maar ondertussen heeft hij zo'n status dat zijn manier van koersen soms belangrijker is dan de resultaten die hij behaalt."

Bladzijde omgedraaid

En dus zal Gent-Wevelgem mentaal niet opspelen tijdens de Ronde. "Soms moet je een koers winnen om later een te verliezen. Deze affaire gaat ook niet in zijn kopje kruipen. Kijk, morgen (dinsdag) praat ik daar nog even over met Peter, maar die bladzijde heeft hij zelf al omgedraaid", besluit zijn Spaanse coach.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties