"Tom Boonen kocht eerst 40 kilo parmezaankaas en dan nog eens 80 kilo extra"

Redactie
| 1 reacties
"Tom Boonen kocht eerst 40 kilo parmezaankaas en dan nog eens 80 kilo extra"

De laatste twee weken voor het definitieve wielerpensioen van Tom Boonen zijn nu écht ingezet. Zijn ploegmaat en hardrijder Julien Vermote kwam nog met een opmerkelijk verhaal van Boonen uit de afgelopen Tirreno-Adriatico.

Na afloop van de Tirreno bleven de renners daar om zich voor te bereiden op Milaan-Sanremo. "Na de ontspannen trainingsrit op woensdag besloten we bij de lunch wat van die lekkere parmezaankaas te eten", doet Vermote zijn verhaal in HNB. "Matteo Trentin heeft wat contacten geregeld en had twee kilogram laten overkomen. Heerlijk was het."

"De beste kaas die ik ooit heb gegeten. Ook Tom was enthousiast. Hij is verzot op oude kazen, zeker die met het keurmerk DOP. We deden met de ploeg een reuzenbestelling, in totaal 180 kilogram. Ik bestelde een halve bol, goed voor 20 kilogram."

"Intussen heeft Tom drie grote bollen van 40 kilo Parmigiano Reggiano"

Ook andere renners van Quick-Step Floors bestelden wat kaas, maar één man bestelde maar liefst 120 kilogram kaas. "De rest van de ploeg deed ook gretig mee, maar Tom nam het grootste deel voor zijn rekening. Hij kocht eerst 40 kilo en dan nog eens 80 kilo extra."

"Intussen heeft hij drie grote bollen van 40 kilo Parmigiano Reggiano. Allemaal voor eigen gebruik? Ik denk het niet. Hij wil het laten proeven aan vrienden en denkt eraan binnenkort professioneel invoerder te worden van die kaas. Dus als je zo ook eens wil proeven, weet je bij wie je moet aankloppen", besluit Vermote.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties