Uitmuntende Gilbert etaleert nu ook zijn topvorm in de Driedaagse De Panne-Koksijde
Redactie
| 30 reacties

Philippe Gilbert wint de openingsrit in de Driedaagse De Panne-Koksijde

Uitmuntende Gilbert etaleert nu ook zijn topvorm in de Driedaagse De Panne-Koksijde

De openingsrit in de Driedaagse De Panne-Koksijde is gewonnen door Philippe Gilbert. De Waal van Quick-Step Floors kwam solo aan nadat hij zijn medevluchters had achtergelaten op de befaamde Muur van Geraardsbergen.

Zeven renners kregen na een verschroeiend snel wedstrijdbegin dan toch de goedkeuring van het peloton, maar het zevental raakte niet ver weg. Lotto Soudal, Quick-Step Floors en Trek-Segafredo namen de koers in handen. Bij de eerste beklimming van de Muur van Geraardsbergen kwamen er enkele mooie namen bij de nieuwe aanvallers.

Daarbij onder meer Gilbert en zijn ploegmaat Devenyns, Backaert, Durbridge, Edmondson, Haller en van Poppel. De Katusha-ploeg van Alexander Kristoff zag het gevaar in en zette enkele mannetjes op de kop van het peloton, ondanks het feit dat Haller mee was. Devenyns leefde zich helemaal uit en hield de achtervolgers op achterstand.

Gilbert op de Muur

Op de vesten van de Muur ging Devenyns een laatste keer aan voor zijn kopman, op de Muur zelf was het aan Gilbert. De Waal pakte enkele meters op Durbridge, met wie hij ook al af te rekenen kreeg in Dwars door Vlaanderen.

Kilometerslang was het verschil tussen Gilbert en Durbridge slechts enkele seconden, maar Gilbert nam steeds meer afstand van de Australische tijdrijder. Gilbert kwam solo over de meet en hield Durbridge 17" achter zich. Dankzij die mooie bonus en de bonificaties onderweg is Gilbert met 22" voorsprong ook meteen een grote kanshebber op eindwinst in de Driedaagse.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

23/03/2020 - 29/03/2020 Ronde van Cataloniƫ
29/03/2020 Gent-Wevelgem
01/04/2020 Dwars door Vlaanderen
05/04/2020 Ronde van Vlaanderen
06/04/2020 - 11/04/2020 Ronde van het Baskenland

Nieuwste reacties