Van Avermaet had het (opnieuw) vlaggen: "Wie wint, trakteert. Dat is een verplichting"
Redactie
| 1 reacties
Van Avermaet had het (opnieuw) vlaggen: "Wie wint, trakteert. Dat is een verplichting"

Oliver Naesen is één van de vaste trainingsmaatjes van man-in-vorm Greg Van Avermaet. En de traditie is dat wie er wint, ook moet trakteren bij de trainingsritjes van 'De Parelvissers'.

Na Gent-Wevelgem was er een rustig trainingsritje om los te rijden. "Wie wint, trakteert. Dat is een verplichting", opent Oliver Naesen. "We hebben op het gemakske twee uurtjes losgereden. En wat gezeverd natuurlijk. In de koers is het zo hectisch dat we amper iets tegen mekaar kunnen zeggen. Dat maken we goed op training."

Praline

Die traktatie is bovendien een traditie, want er wordt een koffietje gedronken. "Zoals altijd: een koffie. Of beter: een paar koffietjes, en met een praline deze keer", aldus Naesen in HNB. "Of ik die praline opeet? Natuurlijk! Weet je wat wij verbranden als we een wedstrijd van 250 kilometer rijden? Minstens 6.000 calorieën."

"Tel daar je nog je gewone activiteiten bij en op een dag als Gent-Wevelgem gaat dat om 9.000 calorieën. Heb je dat al ooit op een tafel zien liggen? 9.000 calorieën aan eten. Dat krijg je van je leven niet op. En dan zou ik zo'n praline laten liggen? Als er thuis in de keuken per ongeluk een Napoleon op de tafel ligt, zal die er ook niet lang liggen", besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

05/12/2020 Cyclocross Boom
06/12/2020 Dendermonde
13/12/2020 GP Zonhoven
19/12/2020 Cyclocross Asper-Gavere
20/12/2020 Namen

Nieuwste reacties