Outsider voor BK in Antwerpen: "Voor hetzelfde geld kon ik niet meer stappen"

Redactie
| 3 reacties
Outsider voor BK in Antwerpen: "Voor hetzelfde geld kon ik niet meer stappen"
Foto: © photonews

Edward Theuns (Trek-Segafredo) heeft 12 moeilijke maanden achter de rug. De Gentenaar brak vorig jaar een ruggenwervel bij een val in de Tour, maar Theuns is op de terugweg. Zondag kan hij voor het eerst Belgisch kampioen worden.

Het zat de laatste weken wat tegen bij Theuns. De renner kwam opnieuw zwaar ten val in de Ronde van België, in de Dauphiné kwam hij buiten tijd aan. "Ik bekijk de toekomst positief. Voor hetzelfde geld kon ik niet meer stappen", opent Theuns. "Ik ben blij dat ik nog altijd kan doen wat ik graag doe en dat ik er nog beter kan in worden."

Met de rug van Theuns gaat het de laatste tijd de goede weg op. "Dat mijn rug erg goed aan het herstellen is. Wie weet word ik zondag Belgisch kampioen", lacht Theuns in Het Nieuwsblad. "Dat BK is een loterij, en ik heb wel wat geluk verdiend. De driekleur zou een mooie beloning zijn, want ik heb hard gewerkt om terug te ­komen tot waar ik nu sta."

"Mentaal zal dit mij sterker maken"

"Mijn ploegleider Dirk Demol zei altijd: Veel renners hebben dit al meegemaakt en zijn er sterker uitgekomen. In het begin dacht ik: hij zegt zoiets om mij op te peppen, ik geloofde hem niet. Maar nu wel. Mentaal zal dit mij sterker maken."

De renner van Trek-Segafredo ziet de toekomst rooskleurig tegemoet. "Ik kan een nog veel betere renner worden. Puur fysiek was ik in voorjaar sterker dan het jaar ervoor. Als je dat kan na zo'n revalidatieperiode, dan zit er nog heel veel moois aan te komen", besluit Theuns.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties