Dauphiné-winnaar maakt einde aan speculaties en verlengt contract bij Astana

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Dauphiné-winnaar maakt einde aan speculaties en verlengt contract bij Astana

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Astana maakte donderdag nog de contractverlenging van Dario Cataldo bekend, maar daags nadien heeft er nog een belangrijke pion zich langer verbonden aan de Kazakse ploeg. Jakob Fuglsang blijft tot eind 2019 de kleuren van Astana verdedigen.

Fuglsang maakte in juni nog indruk door de Dauphiné te winnen. "Natuurlijk ben ik erg blij om mijn contract bij Astana te verlengen", laat de Deense coureur weten. "Ik ben hier al vijf jaar en dat waren enkele mooie jaren. Ik heb de mogelijkheid gekregen om me hier te ontwikkelen en dat wil ik hier in de toekomst opnieuw doen."

Familie

"Na vijf jaar is dit net familie voor mij. Ik voel me erg goed in de ploeg, dus het was geen moeilijke keuze om hier nog twee jaar langer te blijven", aldus Fuglsang. Ook ploegmanager Alexandre Vinokourov is meer dan tevreden over de man die opnieuw op een klassement mikt in de Tour. "Jakob is één van de belangrijkste renners van Astana", klinkt het.

"De laatste vijf jaar heeft hij bewezen een sterke renner te zijn voor de Grote Rondes. Zijn overwinning in de Dauphiné bracht heel wat motivatie bij de ploeg. Zo kunnen we met heel wat ambitie naar de Tour toeleven. Ik ben erg blij dat Jakob hier nog twee jaar langer zal rijden", zegt Vinokourov.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties