Debuterende Tour-Belg: "Als kind droomde ik nooit van de Tour"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Debuterende Tour-Belg: "Als kind droomde ik nooit van de Tour"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Frederik Backaert staat voor zijn eerste Ronde van Frankrijk. De renner van Wanty-Groupe Gobert hoopt zich de komende drie weken in de kijker te rijden.

De Tour de France was nooit echt een droom als kind. "Ik was als kind meer fan van de klassiekers", bekent Frederik Backaert. "Alles passeert hier dan ook in Brakel. De Tour is nooit echt een droom geweest toen ik klein was. Het zijn ook heel andere type renners."

De Oost-Vlaming bereidde zich voor via de Dauphiné. Hij werd er knap derde in de rit die Koen Bouwman won, met dank aan José De Cauwer. Die uitte wat kritiek aan het adres van Backaert en daar speelde ploegleider Hilaire Van der Schueren gretig op in. "Hij zei dat De Cauwer kritiek had dat ik er niet klaar voor was. Maar iedereen heeft zijn favorietjes, hé", lacht Backaert.

Publiciteit

"We moeten ons in de kijker rijden en proberen mee te springen in de ontsnappingen. Het zal vechten worden. Vanaf week twee zullen daar meer kansen voor zijn. Maar het doel is om sowieso Parijs te halen, want drie weken koers schrikt toch een beetje af", besluit Backaert.

Opgelet, het laden van het filmpje kan enkele ogenblikken duren. Met dank aan Niels Bastiaens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties