Jan Bakelants bood excuses al aan, maar haalt toch ook nog eens fiks uit

Redactie
| 26 reacties
Jan Bakelants bood excuses al aan, maar haalt toch ook nog eens fiks uit

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Jan Bakelants stond de afgelopen dagen in de schijnwerpers door een luchtig interview dat hij had gegeven. De renner van AG2R-La Mondiale maakte er enkele mopjes over de Tour-dames, maar Bakelants zelf is niet te spreken over het feit dat zijn woorden verdraaid werden.

Bakelants grapte er op los in een interview met HLN, maar de internationale media pikten dat nieuws au sérieux op. "Ik ben geschrokken door de mediastorm. Het was een luchtig interview en totaal niet seksistisch of agressief bedoeld", legt Bakelants uit. "Plots wordt dat echter opgepikt door de internationale media en volledig uit de context getrokken."

"Maar dat is de Tour en dan wordt alles opgeblazen. Ik had beter moeten weten. Het ging om een luchtig interview met domme vragen. En domme vragen krijgen domme antwoorden. Of het grappig was of niet, daar valt over te discussiëren. Ik durf zelfs nog toe te geven dat het getuigt van slechte smaak, maar dat het zo uit de context getrokken zou worden... Ik wou absoluut niemand kwetsen."

"Plezant is dit niet, je denkt ook aan je reputatie"

En dus uitte Bakelants zijn ongenoegen nog eens. "Plezant is dit niet, je denkt ook aan je reputatie. Maar ik voel mij ook wel gesteund door de ploeg en de reacties uit het peloton. Ik heb mij geëxcuseerd en daarmee is de kous af. De nuance uit dat interview is verdwenen. Het was niet au sérieux bedoeld, maar het is wel door de internationale media opgepikt als au sérieux."

"Daar kan ik niet echt mee leven. Ik denk dat de BBC wel betere dingen te doen heeft dan zoiets te brengen. Maar vandaag is dit nieuws en morgen weer iets anders. Mijn ouders hebben er goed op gereageerd en ook Daphne (zijn vriendin, nvdr) stond ook achter mij", aldus Bakelants in Het Nieuwsblad.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties