Jongste beloftenwereldkampioen ooit is er opnieuw klaar voor: "Ik kon het jaar nadien eigenlijk alleen maar verliezen"

Redactie
| 0 reacties
Jongste beloftenwereldkampioen ooit is er opnieuw klaar voor: "Ik kon het jaar nadien eigenlijk alleen maar verliezen"

Voor Eli Iserbyt lagen de verwachtingen vorig seizoen erg hoog, maar de jongste beloftenwereldkampioen veldrijden ooit kende een tegenvallend jaar. Dit seizoen wil hij opnieuw presteren.

"Ik werd als eerstejaarsbelofte meteen wereldkampioen, ik kon het jaar nadien eigenlijk alleen maar verliezen", opent Iserbyt in HNB. "Misschien dacht ik dat het allemaal wel vanzelf zou lopen. En als het dan wat tegenzit, laat je een beetje de kop hangen. Het vertrouwen was weg. Nog voor ik aan de start stond, dacht ik: Dit wordt niks. Het was mijn parcours niet, de benen voelden niet goed, het weer zat tegen…"

'In het hoofd'

Het leek vooral een mentale kwestie te zijn. "Het zat een beetje in mijn hoofd. In mijn debuutjaar kwam ik over van de junioren, waar ik alles won, en ik ging op dat elan verder. Wout van Aert en Mathieu van der Poel hadden net de overstap naar de profs gemaakt, de tegenstand viel mee. Maar vorig jaar zetten mijn concurrenten een stap voorwaarts, ik niet. Iedereen keek ook naar mij, ik was de te kloppen man."

"Nochtans was ik in de zomer voor het eerst serieus bezig geweest met de voorbereiding: gezonder leven, veel trainen. Maar dat sloeg niet aan. Ik was die speelsheid kwijt en dat was nefast. Ik moet al eens onnozel kunnen doen met Puck, eens een pak frieten eten. Ik heb die decompressie nodig. Ik kan niet zeven dagen op zeven en 24 uur op 24 bezig zijn met de koers", besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties