Laurens Sweeck wint opnieuw in Neerpelt: "Toegegeven, het zou leuker zijn als ook Pauwels zijn verantwoordelijkheid neemt"

Redactie
| 0 reacties
Laurens Sweeck wint opnieuw in Neerpelt: "Toegegeven, het zou leuker zijn als ook Pauwels zijn verantwoordelijkheid neemt"
Foto: © photonews

Laurens Sweeck heeft zijn favorietenrol helemaal waargemaakt in de Soudal Classics in Neerpelt. Sweeck bleef de jonge Hermans en Adams voor en pakte inmiddels zijn derde zege dit seizoen.

"Ik heb samen met Quinten Hermans de koers gedragen", zei Sweeck na afloop van de wedstrijd in HLN. "Tot plots ook Kevin Pauwels vooraan opdook en in de aanval trok. Maar hij verslikte zich in een bochtje en ging onderuit. Toen toen vond ik het het juiste moment om zelf het gaspedaal extra in te drukken."

Initiatief bij Pauwels

Diezelfde Pauwels nam lang geen initiatief tot halverwege de koers... "Kevin is vrij om te doen wat hij wil. Toegegeven, het zou leuker zijn als ook hij zijn verantwoordelijkheid neemt. Maar dat is hoe dan ook zijn keuze. Nu, uiteindelijk trek ik toch aan het langste eind. Dan ben ik de laatste om daar over te klagen."

Voor Sweeck is het seizoen goed begonnen met drie zeges. Alleen in Waterloo liep het minder. "Ik kwam er ongelukkig ten val, met een kapotte schoensluiting tot gevolg. Maar ik had sowieso een mindere dag daar. Het ging me niet af in de hitte. Vreemd, want normaal kan ik daar wel tegen. Waterloo was een tegenvaller, ja", besluit Sweeck.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties