Mathieu van der Poel stelt zich toch vragen bij blitsstart van seizoen: "Het verbaast mij wel een beetje natuurlijk"

Redactie
| 0 reacties
Mathieu van der Poel stelt zich toch vragen bij blitsstart van seizoen: "Het verbaast mij wel een beetje natuurlijk"
Foto: © photonews

De manier waarop Mathieu van der Poel elke cross van dit seizoen al naar zijn hand zette, was fenomenaal. De Nederlander gaf de concurrentie geen schijn van een kans en reed telkens weg in de eerste ronde.

Het is vooral de uitkomst van een blessurevrije zomer bij de Nederlandse kampioen. "Ik denk dat mijn goede zomer wel aan de basis ligt van mijn prestaties. Ik heb geen problemen gehad deze zomer en ik denk dat dat wel voor een groot deel meespeelt", opent Mathieu van der Poel bij de NOS.

De manier waarop blijft toch opvallend. De concurrentie is simpwelweg niet opgewassen tegen van der Poel. "Het verbaast mij natuurlijk een beetje wel", bekent hij. "Ik rijd van bij de start weg en dat is niet echt logisch in een veldrit, omdat iedereen fris aan de start staat."

'Leukste wat er is'

"Het is moeilijk te zeggen, maar je voelt natuurlijk jezelf op training. Voor de start van het seizoen vraag je je toch wel af hoe de rest het gaat doen. Je weet dat je zelf in orde bent, maar het is moeilijk in te schatten tegenover de rest. En om dan zo aan het crossseizoen te beginnen, dat is het leukste wat er is", besluit van der Poel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties