Niels Albert over zwakke start van pupil Wout Van Aert: "Dit had ik niet zien aankomen"

Redactie
| 0 reacties
Niels Albert over zwakke start van pupil Wout Van Aert: "Dit had ik niet zien aankomen"

Wie dacht dat er de eerste crossen duels op leven en dood zouden komen tussen Wout Van Aert en Mathieu van der Poel, kwam bedrogen uit. Van Aert miste zijn start compleet.

Ook voor ploegleider Niels Albert was de start van Van Aert een verrassing. "Amai. Dit had ik niet zien aankomen", vertelt hij in HLN. "Zijn laatste wegwedstrijden waren nochtans oké. Maar dan loopt het de eerste crossen toch compleet fout. Zonder pech waren de resultaten uiteraard beter geweest, maar ab-so-luut niet voldoende voor een renner van zijn niveau."

'Rustig blijven'

Wat is er nodig om de situatie om te keren? "Rustig blijven. Dat doét hij ook", vervolgt Albert. "En het trainen op explosiviteit niet verwaarlozen. Wout is vroeg met zijn crosstrainingen gestart. Met als doel zijn achterstand op Van der Poel wat techniciteit betreft, kleiner te maken. Maar hij is tussendoor ook duurtrainingen blijven doen, met het oog op volgend voorjaar op de weg."

"Dat zal hem sowieso wat aan explosiviteit gekost hebben. Op de parcoursen van tegenwoordig, heb je die explosiviteit meer dan nodig. Wout heeft veel vermogen, maar dat kan je amper nog kwijt. Lusjes, hellinkjes, draaien en keren. Honderd meter rechtdoor, dat bestaat niet meer. De parcoursbouwers wringen er halverwege nog een chicane in. Dat is ook een extra plekje voor een spandoek", besluit Albert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties