Voormalig wereldkampioen veldrijden bij de beloften Eli Iserbyt nam opvallende beslissing na tegenvallend seizoen

Redactie
| 0 reacties
Voormalig wereldkampioen veldrijden bij de beloften Eli Iserbyt nam opvallende beslissing na tegenvallend seizoen

Tot vorig seizoen combineerde Eli Iserbyt het veldrijden bij de beloften én de profs met zijn studies rechten aan de KU Leuven. Maar de voormalige wereldkampioen bij de beloften heeft beslist om te stoppen met studeren.

De combinatie tussen de twee is niet eenvoudig, waardoor de West-Vlaming besloten heeft om voorlopig te stoppen met studeren. "De combinatie is moeilijk en in overleg met de ploeg heb ik beslist om als een echte prof alles op de koers te zetten", vertelt Iserbyt.

"In mijn studierichting moet je er toch iedere dag mee bezig zijn. En als je studeert, zijn je benen wel stil, maar rust je niet. En laat ons eerlijk zijn: in de cross is veel geld te verdienen, ik wil er alles uithalen. Als ik gestopt ben, kan ik de draad weer opnemen in mijn studies. Want luieren ga ik daarna zeker niet doen."

Puck

Als het toch even slecht gaat, ligt het wellicht aan vriendin Puck Moonen. Dat werd vorig jaar vaak gezegd. "Ja, als het vorig jaar wat minder ging met Van Aert, dan lag het aan zijn ketting. Reed ik slecht, dan was het door mijn vriendin. Jaloezie zeker? Toen ik wereldkampioen werd, was ik ook al samen met Puck, maar niemand schreef dat ik won omdat ik verliefd was. Daar liggen we niet wakker van", besluit Iserbyt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties