"Mijn eerste Nederlandse woord? Strandjanet. Het was denk ik Bart Wellens die mij dat leerde"

Redactie
| 0 reacties
"Mijn eerste Nederlandse woord? Strandjanet. Het was denk ik Bart Wellens die mij dat leerde"

De Luxemburger Jempy Drucker is één van de BMC-ploegmaats die Greg Van Avermaet moet bijstaan in het voorjaar. De 31-jarige Drucker mag dan wel een Luxemburger zijn, maar spreekt vloeiend Nederlands.

Dat heeft Drucker natuurlijk te danken aan zijn periode in het veld. Als jonge knaap reed hij bij Fidea, waar toen ook Bart Wellens aan de slag was. En laat de voormalige wereldkampioen veldrijden ook de renner zijn die Drucker zijn eerste woord Nederlandse leerde.

'Eerste woorden niet bijster intelligent'

"Wat mijn eerste woord was? Strandjanet, denk ik", vertelt Drucker in Het Nieuwsblad. "Ik was vroeger ploegmaat van Bart Wellens en Peter Van Santvliet bij Fidea. Als ik het mij goed herinner, was het ­Wellens die mij strandjanet leerde. Ik wist dat ik dat kon verwachten van die mannen en dat mijn eerste Vlaamse woorden niet bijster intelligent zouden zijn."

"Het eerste wat je leert zijn altijd de woorden die je niet moet kennen. Gelukkig waren ze wel altijd eerlijk en logen ze nooit over de betekenis. Ik ben ook snel in het Nederlands beginnen lezen, dat hielp", aldus de BMC-renner. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties