Tom Pidcock zorgt voor primeur in Overijse
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout vanuit Overijse
| 13 reacties

Pidcock haalt eerste podium tussen alle toppers

Tom Pidcock zorgt voor primeur in Overijse
Foto: © photonews

Tom Pidcock was in de Druivencross toch goed mee vooraan. Toch was een podiumplaats op een gegeven moment onzeker, tot de Brit in het midden van de koers plots als een bezetene tekeer ging. Hij ging door op zijn elan en wist zo Quinten Hermans en Toon Aerts af te houden.

Pidcock was zeer te spreken over de vorm van de dag. "Ik reed verrassend goed. Mijn benen waren echt goed. Gisteren had ik zoals anders een goede massage gekregen." Een minder alledaags voorval: een hond die losliep op het parcours. "Ik ging door die hond sneller rijden. Ik was niet bang."

GENOTEN VAN ZWARE KOERS

Nadien kon de focus opnieuw gaan naar het bereiken van een zo hoog mogelijke eindnotering. "Het was een pittige strijd met Aerts en Hermans. Elke ronde moest ik achterom kijken. Het was een zware koers, maar ik heb ervan genoten."

Het werd dan ook een hele fraaie tweede plek voor Pidcock, toch wel een mijlpaal in zijn nog jonge carrière. "Het is de eerste keer dat ik het podium haal in een wedstrijd waar alle toppers aan de start zijn verschenen. Dat is positief." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

21/01/2020 - 26/01/2020 Tour Down Under
25/01/2020 Kasteelcross
26/01/2020 GP Adrie Van der Poel
01/02/2020 - 02/02/2020 WK
05/02/2020 Parkcross

Nieuwste reacties