Nizzolo blijft topsprinters en Philipsen voor, nieuwe leider in de Tour Down Under
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 2 reacties

Giacomo Nizzolo wint de vijfde etappe in de Tour Down Under

Nizzolo blijft topsprinters en Philipsen voor, nieuwe leider in de Tour Down Under
Foto: © photonews

Opnieuw een massasprint in de Tour Down Under, al was de vijfde etappe wel een uitdagende rit. Op een lastige beklimming moesten sommige ploegen hun sprinter toch opwachten. Dat gebeurde ook en aan de meet werd het dus toch een spurt. Giacomo Nizzolo schonk NTT de zege.

Onderweg ging het zowaar vooral om het algemene klassement. Daryl Impey mengde zich opnieuw in de tussensprints, waar bonificatieseconden te rapen vielen. Zo slaagde de Zuid-Afrikaan erin om Porte van de troon te stoten. Met een nipte voorsprong van twee seconden trekt Impey naar de slotetappe.

Een groep van een tiental renners had nadien uitzicht om voorop te blijven, maar op zes kilometer van de aankomst vond er toch een hergroepering plaats. Spurten dus en ook Jasper Philipsen deed opnieuw volop mee. Onze landgenoot werd deze keer vijfde.

Ewan zat uitstekend gepositioneerd, maar speelde het wiel van zijn ploegmaat Kluge kwijt. Bennett moest genoegen nemen met plek drie. Met Viviani die enkele dagen geleden ten val gekomen was, lag er dus een kans voor anderen. Het ging tussen Nizzolo en Consonni voor de zege. Eerstgenoemde bleef zijn landgenoot net voor.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

29/09/2020 - 03/10/2020 BinckBank Tour
30/09/2020 Waalse pijl
03/10/2020 - 25/10/2020 Giro
04/10/2020 Luik-Bastenaken-Luik
07/10/2020 Brabantse Pijl

Nieuwste reacties