Analyse Tenoren uit 2019 staan er opnieuw goed voor met Omloop in zicht: vooral Stybar gaf al visitekaartje af
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 2 reacties

Zdenek Stybar trekt al met overwinning op zak naar Omloop Het Nieuwsblad

Tenoren uit 2019 staan er opnieuw goed voor met Omloop in zicht: vooral Stybar gaf al visitekaartje af
Foto: © photonews

Slechts negen dagen scheiden ons van de Omloop Het Nieuwsblad, de eerste wedstrijd van het Vlaamse seizoen. We halen er de uitslag van vorig jaar bij en proberen in te schatten hoe de tenoren van toen er nu voor staan. Redelijk goed, zo blijkt.

Bij het overlopen van de top vijf uit 2019 merken we dat de meesten van hen op één of andere manier al wel getoond hebben dat ze er klaar voor zijn. Zij die vorig jaar voorin eindigden, mogen opnieuw mikken op een vooraanstaande rol.

DYLAN TEUNS

Aan de goede vorm van Dylan Teuns hoeft niet getwijfeld worden. In twee zware ritten in de Ronde van Valencia en één in de Ronde van de Algarve plaatste Teuns zich tweemaal in de top drie en eindigde hij één keer zesde. Op elke koers waar hij iets kon rapen, heeft hij zich dus al getoond. De Omloop speelt zich af op ander terrein, maar Teuns heeft er wel opnieuw een doel van gemaakt.

ALEXEY LUTSENKO

Bij Lutsenko is het de vraag hoe de Kazachse renner reageert op die vermeende dopingzaak? Prikkelt het hem zoals Fuglsang of reageert hij eerder aangeslagen? In de Ronde van de Provence eindigde Lutsenko derde in de rit naar La Ciotat en tweede op de Mont Ventoux. De groene puntentrui ging met hem mee naar huis. De Omloop laat hij dit jaar schieten, uitkijken in welke andere koersen we hem wel nog zien presteren.

TIM WELLENS

Het grote vraagteken uit de top vijf van vorig jaar. Heeft slechts één wedstrijddag op de teller: de openingsrit in de Ronde van de Algarve. Werd daarin 76ste, maar het was dan ook een sprintersetappe. Koos in 2019 voor een andere aanloop met drie wedstrijden uit de Challenge Mallorca en de Ruta del Sol. Afwachten dus hoe het uitdraait voor hem.

GREG VAN AVERMAET

Een echte uitslag heeft Van Avermaet dit seizoen nog niet kunnen rijden, maar in de Ronde van Valencia viel wel op hoe goed hij bergop reed. Zo eindigde hij tiende in de rit naar Cullera met alleen maar klimmerstypes voor hem. Dan kan het niet anders of de olympisch kampioen moet over een goede basisconditie beschikken.

ZDENEK STYBAR

De enige uit de top vijf van vorig jaar die al gewonnen heeft, altijd een goed teken. De voorlaatste etappe uit de Ronde van San Juan mondde uit in een typische Stybar-overwinning: een late aanval plaatsen en dan standhouden op de oplopende finish. Zijn zege in de Omloop van '19 betekende zijn heropleving als wegrenner. Ongetwijfeld heeft Stybar de wedstrijd met aankomst in Ninove opnieuw aangestipt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

28/11/2020 GP Kortrijk
05/12/2020 Cyclocross Boom
06/12/2020 Dendermonde
13/12/2020 GP Zonhoven
19/12/2020 Cyclocross Asper-Gavere

Nieuwste reacties