Contador gelooft Froome als hij zegt dat hij klaar is: "Eén van de grootste kanshebbers in de Tour"

Contador ziet uitstel van de Tour in het voordeel van Froome uitdraaien

Contador gelooft Froome als hij zegt dat hij klaar is: "Eén van de grootste kanshebbers in de Tour"
Foto: © photonews

Christopher Froome heeft via Twitter laten weten dat hij zichzelf klaar acht de Tour voor een vijfde keer te winnen, moest die doorgaan dit najaar. Een andere ervaringsdeskundige in het winnen van grote ronden is Alberto Contador. De Spanjaard gelooft alvast in Froome.

Bij Cyclingnews gaat Contador er dieper op in. "De verandering van de data van de grote ronden zal in het voordeel spelen van de renners die mentaal het sterkst zijn." Zeker voor Christopher Froome zou het uitstel voordelig zijn.

"Omdat hij dat zware ongeval had, ook al zagen we in februari al dat zijn comeback goed verloopt", verklaart Contador. "Maar de concurrenten die een goede winter achter de rug hadden, lagen nog steeds voorop. Misschien zou het moeilijk geweest zijn voor hem om op hun niveau te geraken."

Gezien de huidige omstandigheden is het een volledig ander verhaal. "Nu moet iedereen door de lockdown, iedereen start weer vanaf nul en dus met dezelfde fysieke conditie als Froome. In augustus zal hij alle achterstand weggewerkt hebben. Hij gaat één van de grootste kanshebbers zijn in de Tour."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

04/12/2021 Boom
05/12/2021 Antwerpen
11/12/2021 Essen
12/12/2021 Val di Sole
18/12/2021 Rucphen

Nieuwste reacties