Fietser liefst hele dag weg van huis voor waanzinnige rit van 600(!) km: "Laatste 200 km waren de hel"

Fietser liefst hele dag weg van huis voor waanzinnige rit van 600(!) km: "Laatste 200 km waren de hel"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De uiterst lange trainingsrit van Naesen, de deelname aan de Dirty Kanzelled van Van Aert of andere Everesting challenges: er zijn recent al heel wat bijzondere initiatieven genomen. En ook buiten het profwielrennen hebben we heel wat dappere fietsers in Vlaanderen. Niet in het minst Jo Van Camp.

De 37-jarige Jo Van Camp is een fietser uit Haaltert die ook een Strava-account gebruikt om zijn tochten te registreren. Al iedere dag van het jaar heeft hij tot dusver op de fiets gezeten, goed voor een totaal van 18 505 kilometer.

Daar zitten 601,6 kilometer bij die hij afwerkte tijdens een wel heel bijzondere fietstocht. We hebben al wel fietsers gezien die zowat een halve dag onderweg waren voor tochten voorbij de 300 kilometer. Van Camp reed er onlangs dus... zo'n 600! "De laatste 200 km waren een hel", staat op zijn Instagrampagina te lezen.

Daarvoor was hij 24 uur en 43 minuten weg van huis, langer dan een volledige dag dus. Hij heeft 22 uur en 10 minuten ook effectief gefietst. Een halfuur moest hij schuilen voor een stortbui van jewelste. En een nog straffere stunt is al in zicht. Van Camp wil binnen twee weken een Ronde van België rijden. Er moet dan 1251,1 km bij op de teller komen. Wie weet hoe lang gaat hij dan weg van huis zijn...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties