Opnieuw prijs voor Deceuninck: Bennett profiteert van val net voor rode vod

Opnieuw prijs voor Deceuninck: Bennett profiteert van val net voor rode vod
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Sam Bennett heeft voor twee op een rij gezorgd bij Deceuninck-Quick.Step in de Ronde van Burgos. De Ierse sprinter profiteerde van wat verwarring in het peloton na een valpartij in de laatste kilometer en kwam alleen aan. Démare en Nizzolo spurtten een handvol seconden later naar plaatsen 2 en 3.

De rit van 163 was zo goed als vlak, zonder gecategoriseerde klim dus een massasprint diende zich aan. De (kleurrijke)troepen van Deceuninck-Quick.Step moesten niet te hard werken om de leiderstrui van Evenepoel te verdedigen, wel om de vroege vlucht opnieuw bij te halen.

De vroege vlucht van de dag werd gekleurd door 6 renners: Diego Pablo Sevilla, Alejandro Ropero en Riccardo Verza (Kometa Xstra). Txomin Juaristi (Euskaltel-Euskadi),  Damiano Cima (Gazprom-RusVelo) en Willie Smit (Burgos BH). Op 12 km van de finish werden ook de laatste koplopers gegrepen en maakte het peloton zich klaar voor een massasprint.

Val op 1km zorgt voor verwarring

Net voor vod van de laatste kilomter komt het tot een val vooraan in het peloton. Van de verwarrinng en breuken die daar ontstaan, maakt Bennett gebruik om daar zijn punch al te plaatsen. De Ier van Deceuninck-Quick.Step komt alleen over de finish met enkele seconden voorsprong op Démare en Nizzolo. Lionel Taminiaux van Bingoal - Wallonie Bruxelles eindigde op een mooie 5e plaats.

Evenepoel gaat zaterdag in de slotetappe als leider van start in de Ronde van Burgos. Die etappe wordt wel wat zwaarder dan die van vandaag met een aankomst bergop.

Beelden van de finish:

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties