Israel Start-Up Nation verbaast iedereen en neemt Belg toch mee naar de Tour de France

Israel Start-Up Nation verbaast iedereen en neemt Belg toch mee naar de Tour de France
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Ben Hermans zal dan toch naar de Ronde van Frankrijk gaan dit jaar. Zijn ploeg Israel Start-Up Nation geeft elke dag een nieuwe renner prijs die zal deelnemen en donderdag hebben ze de deelname van Ben Hermens.

Hermans liet eerder weten dat hij liever een alternatief programma zou afwerken. Hij zou het niet zien zitten om drie weken in isolement te zitten in de Tour en was een beetje bang van het mentale aspect. Maar blijkbaar is hij van gedachte veranderd want de 34-jarige klimmer maakt eind augustus in Nice zijn Tour-debuut.

Hermans kwam eerder al 4x aan de start van de Ronde van Italië en 2x bij de Ronde van Spanje, maar de Tour was dus nog onontgonnen terrein voor hem. "Ik ben blij da ik erbij ben in de grootste wielerwedstrijd ter wereld. Ik kijk uit naar de zware bergetappes", laat hij optekenen.

Hermans heeft de afgelopen weken alleszins bewezen dat het goed zit met zijn vormpijl. In de Ronde van Burgos werd hij 6e in de etappe die Evenepoel won. Afgelopen zaterdag finishte hij als 9e in de Ronde van Lombardije, meteen de eerste top-10 finish van Israel Start-Up Nation in een monument.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties