Interview Zijn ploegleiders treden Sam Bennett bij over Wout van Aert: "Verwacht hem in Nice in de eerste groep"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 9 reacties

Peeters en Van Slycke denken ook dat Van Aert wel eens kan meespelen voor groen

Zijn ploegleiders treden Sam Bennett bij over Wout van Aert: "Verwacht hem in Nice in de eerste groep"
Foto: © photonews

Wout van Aert ontkent in alle toonaarden dat hij meedoet voor groen in de Tour, al tipte Sam Bennett hem onlangs nog als de te kloppen man in het puntenklassement. Ook de ploegleiding bij Deceuninck-Quick.Step ziet Van Aert wel meedoen.

"Ze zeggen dat Wout van Aert in functie van zijn ploeg gaat rijden, maar we zullen nog wel zien. Als hij in het openingsweekend op niveau is, zit er iets in voor hem", sluit Wilfried Peeters niet uit dat Van Aert één van de prominente figuren kan worden in het puntenklassement.

Wilfried Peeters Julian Alaphilippe
© photonews

De eerste twee etappes zijn meteen allesbehalve gemakkelijk en komen ook allebei aan in Nice, tevens de startplaats van de Tour. "Ik verwacht hem in Nice in de eerste groep", zegt Peeters over Van Aert. "In de Dauphiné heeft hij ook de eerste rit gewonnen."

Ook Rik Van Slycke, een andere sportdirecteur bij Deceuninck-Quick.Step, houdt rekening met Van Aert voor het groen. "Automatisch als je een rit wint, ga je vooraan staan in dat klassement. Als je dan in de sprints derde, vierde of vijfde plaats kan rijden, is dat een klassement waar je in meedoet. Dat kan voor Van Aert dan wel een doel worden."

Rik Van Slycke
© photonews

Deceuninck-Quick.Step reken in de sprints op Sam Bennett. De Ier gaat voor ritzeges, van het groen liggen ze zelf niet meteen wakker. "Het is niet dat je daarvoor gaat van bij de start", aldus Van Slycke. "De groene trui, dat is iets dat evolueert. Als de resultaten komen, kan je daar aan beginnen te denken. Je moet daar niet op focussen. Het groen is geen must, dat is geen prioriteit."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

18/04/2021 Amstel Gold Race
21/04/2021 Waalse pijl
25/04/2021 Luik-Bastenaken-Luik
27/04/2021 - 02/05/2021 Ronde van Romandi√ę
01/05/2021 Eschborn-Frankfurt City Loop

Nieuwste reacties